НОВИНИ


Приятел на Наим дарява част от черния си дроб, за да го спаси

0 3624 06.10.2017
Приятел на Наим дарява част от черния си дроб, за да го спаси

Дългогодишен приятел на Наим Сюлейманоглу е донорът, който ще спаси живота на трикратния олимпийски шампион във вдигането на тежести, съобщават турските медии.


Прославеният тежкоатлет от село Птичар вече има подходящ донор за чаканата чернодробна трансплантация. Най-великият щангист за всички времена, спечелил 3 олимпийски, 7 световни и 7 европейски титли, е в стабилно състояние, след като на 25 септември беше приет по спешност и поставен в изкуствена кома в истанбулска болница, заради цироза на черния дроб.

По-късно той бе изваден от нея и бе преместен от държавната болница „Бакъркьой Сади Конук“ в клиниката „Мемориал“, където днес ще бъде извършена трансплантацията.

Сюлейманоглу беше подготвен за трансплантация преди дни, но лекарите решиха да изчакат подобрение в общото му състояние. През това време великият щангист имаше проблеми с единия бъбрек, съобщи "24 Родопи".

"Хюриет" съобщава, че той е бил подложен на интервенция за подобряване на функциите на органа. Състоянието на шампиона се следи детайлно от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама