ПОЛИТИКА


Георги Първанов: Между институциите цари тежко напрежение, води се война на всички фронтове

8 6340 14.10.2017
Георги Първанов: Между институциите цари тежко напрежение, води се война на всички фронтове

Има тежко напрежение между институциите. Вижте какво стана със Закона за отбраната, президентът го върна, депутатите го прегласуваха. Тожва говори за война на всички фронтове.


Това каза в студиото на Би Ти Ви Георги Първанов. Според него, институциите действат като че ли напук една на друга и това не е добре за България.

"Форматът на Консултативния съвет при президента е да бъде работещ орган, по мое време преди провеждането материалите се раздаваха предварително, имахме категоричното уверение, че ще присъстват и премиер, и председател на Народното събрание. Сега вижте какво става-един влиза, един излиза, като в хан. Хората чакат някакви позитивни сигнали, а такива няма", каза президентът на България.

 Първанов твърди ,че е имал добри отношения с всички премиери, с които е работил, макар че е имал и разногласия с тях. "Президентът не може да води дебат на всички фронтове, разменените реплики между Радев и Борисов нагнетяват напрежението. Третият кабинет на лидера на ГЕРБ стартира със стремеж за повече диалогизъм, но в последните седмици това се променя и виждаме как отново започва една война на всички фронтове. А и с партньори като Валери Симеонов управляващата коалиция ще има сериозни проблеми, правя разлика между неговото поведение и това на ВМРО", смята Първанов.

Според него, битката, която се води в момента между ГЕРБ и БСП е имитация, няма спорове по важни и ключови въпроси, соцпартията явно не е алтернатива на управлението. "Това има за цел само да ремотивира електората", смята президентът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама