НОВИНИ


Андрей Райчев: Засекретяването на оградата прикрива кражби на властта

3 5846 20.10.2017
Андрей Райчев: Засекретяването на оградата прикрива кражби на властта
БГНЕС

Андрей Райчев е на мнение, че всяка безопасност изисква тайна - секретни служби, армията като държава в държавата. В случая обаче тази ограда няма да спре турската армия, сложена е да спира бежанците, а в това той не вижда никаква тайна. Затова социологът отдава въведената тайна около оградата единствено на страх, че ще бъдат разкрити кражби.


"Йончева... какво е снимала, снимала е дупки, снимала е безстопанственост, беозотговорност. Не се съмнявам, че е така. ... И правителството в този момент, вместо да каже "дай да проверим", казва "засекретяваме", обясни той пред БНТ.

Социалният анрополог Харалн Александров допуска, че в съмненията за извършени кражби, може би има логика, отчитайки народопсихологията на българина, че ако се прави нещо с публични пари, то няма как да не се открадне от него. Това според него е дедуктиван логика. Иначе той, самият не е ходил до оградата. "Надничането през дупки, катеренето по огради" той определи като много добра тактика на опозицията за ерозиране на доверието към правителството.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама