НОВИНИ


Върховни съдии бламираха шефа на ВКС в искането му да махне заместника си

0 4405 18.10.2017
Върховни съдии бламираха шефа на ВКС в искането му да махне  заместника си
Лозан Панов

Мнозинството от съдиите от Гражданска колегия на Върховния касационен съд (ВКС) бламираха ”съдия №1” Лозан Панов в опита му да освободи заместник-председателя на съда Красимир Влахов.


Съдиите от Гражданската колегия, чийто ръководител и в момента е Влахов, не се съгласиха с предложението на Лозан Панов за заместник-председател на ВКС да бъде издигната съдия Светла Димитрова, председател на Трето гражданско отделение на върховната инстанция, пише „Правен свят”.

 

В опит да успокои създалото се напрежение сред върховните съдии Лозан Панов е мотивирал искането си за освобождаване на Влахов с изтичане на мандата му. Съдия Красимир Влахов е избран за заместник-председател на ВКС с решение на Висшия съдебен съвет от 2012 г.

 

По този повод Панов обяснил, че ще настоява и за освобождаването от поста на заместник-председател на Върховния съд и на съдия Павлина Панова, която е ръководител на Наказателната колегия на съда. Панова бе конкурент на Панов при избора на председател на ВКС в началото на 2015 г.  Въпросът със смените на заместниците на Лозан Панов се очаква да бъде обсъден на Пленум на Върховния съд, уточниха за "Правен свят" висши магистрати.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама