НОВИНИ


Шефът на МВР заговори като Борисов за изчитване на къщичката

1 4844 18.10.2017
Шефът на МВР заговори като Борисов за изчитване на къщичката
Валентин Радев

МВР трябва да се изчисти от гнилите ябълки. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев по повод последните разследвания срещу полицаи, обвинени в чадър над престъпни групи. Това напомни на годините, в които премиерът беше главен секретар във вътрешното ведомство и постоянно говореше, че трябва да си изчисти къщичката.


 

Според Радев трябва да се увеличи заплащането на служителите, както и тяхната мотивация за работа. На този фон тази неделя предстои пореден протест на синдикатите с искане за по-добри условия на труд. Зрелищната акция срещу двамата полицаи от столичното 7-мо районно, обвинени в подкуп и наркотрафик, отново повдигнаха темата за корупцията в системата на МВР.

 

Според данни на прокуратурата двамата са притискали дилъри, които да работят за тях в продължение на месеци. Единият от задържаните Александър Станев на 27 години е служител със сравнително кратък стаж.

 

Въпреки краткия стаж показвал завидни възможности. Притежавал луксозен джип и плащал 1 300 лв. наем за жилище. Според разследващите участвал и в свободни боеве. В същото време в съдебната зала стана ясно, че и двамата полицаи имат десетки награди.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама