НОВИНИ


Проф. Николай Петров: Има статистика за хора с болничен, които са били в чужбина

0 4296 24.10.2017
Проф. Николай Петров: Има статистика за хора с болничен, които са били в чужбина
Проф. Николай Петров БГНЕС

Ще се засили контролът за болничните и ще се променят някои нормативни документи. Това заяви здравният министър проф. д-р Николай Петров.


Проф. Петров подчерта, че има тревожна тенденция за драстичния ръст на болничните. Тревогата била в няколко посоки. На първо място – определен тип работодатели да имат индиректна да кажем полза от една такава рязко нарастваща практика. От друга страна работодатели, които са тотално ощетени от една такава практика и не на последно място цифрите, които се товарят на бюджета на НОИ били изключително тревожни.

 

 „Не ми се иска да влизам в детайли, но има доста добра статистика за определени лекари, за определени хора с болничен, които са прекарали в чужбина. Ще се опитаме да вкараме повече регулация със съответния санкционен режим. Ще променим, където е необходимо наредбите, ще се извършат множество проверки. Но, на този етап не можем да отговаряме на темата за 50-те процента за първите 3 дни. Това ще бъде тема, предполагам на друг министър“, подчерта проф. Петров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама