АКТУАЛНО


Само във Фрог: Шефът на КОНПИ сезира ДАНС заради разкрития на медията ни

4 9784 24.10.2017
Само във Фрог: Шефът на КОНПИ сезира ДАНС заради разкрития на медията ни
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев сезира ДАНС заради разкритията на Фрог нюз за твърде съмнителните успехи в дейността на службата. Това разкриха пред медията ни източници от ведомството. Служители вече се привикват в родното ФБР, за да дават обяснения.


Георгиев си мисли, че сред нас има „къртица”, която изнася класифицирана информация, признаха негови подчинени. Лесно е да се провери, че разкритията ни се базират само и единствено на официално публикувани данни на сайта на КОНПИ.

Оказва се, че по неясни причини ведомството е прекратило проверка и е отменило обезпечения на хора, които впоследствие са били осъдени за тежки престъпления от съда. Класически пример в това отношение е проверката на Вон Меасинг. Все още не е ясно и по какви причини беше вдигнат запора върху голяма част от имането на един от групата за мокри поръчки „Килърите” Георги Вълев, осъден на този етап за лихварство.

Вълев в момента очаква от ВКС да реши за доживотната му присъда от ВАС за две убийства. Фрог разкри и схемата, по който се манипулира информацията за резултатите на ведомството. Оказва се, че отчетите се разминават с действителната ситуация. Така на практика издръжката на КОНПИ, която никак не е малка, не оправдава реално събраните пари, придобити по престъпен начин. Всичко това бе разкрито преди няколко месеца в т. нар. "Кърваво писмо" на група възмутени юристи.

В момента във ведомството е истински лов на вещици, признават служителите. По думите им, заради разкритията на Фрог, всеки дебне „другарчето си” какви ги върши и с кого разговаря. Нарочените за „врагове” на Пламен Георгиев са изолирани. Заради някои от тях се правят структурни промени, само и само да бъдат махнати, за да не виждат какво точно се случва в кухнята на институцията. Подчинените на Георгиев признаха, че той силно се надява да оглави единния антикорупционен орган.

Четете ТУК  за други скандални разкрития от дейността на КОНПИ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама