НОВИНИ


Криминалистите към МВР работят в ужасяващи условия, застрашаващи здравето им

0 4318 25.10.2017
Криминалистите към МВР работят в ужасяващи условия, застрашаващи здравето им

Сградата на Института по криминалистика и криминология е заприличал на швейцарско сирене - надупчени стени, подове, скъсани балатуми. Така членове на Синдиката на служителите в МВР коментираха условията, при които работят.


Според служителите в последните няколко месеца криминалистите към МВР работят в ужасяващи условия. Някои от стените са изградени от азбест и в последно време цялостта на вредния материал била нарушена. Така полицаите се налага да работят в застрашаващи здравето условия, става ясно от техни изказвания пред "България он ер".

"Криминалистиката е много важна за една правова държава и навсякъде се отдава нужното внимание към нея. Нужно е да имаме модерна криминалистика", казаха още синдикатите.

По думите им трябва да се предприемат реални конкретни мерки още от днес и обещанията на министъра на вътрешните работи, че ще се предприемат стъпки и криминалистите ще бъдат преместени на друго място, да бъдат осъществени възможно най-скоро.

"Мебелировка се купува инцидентно, когато имаме доставка на ново оборудване, за да има къде да се постави. Екипировка е купувана много отдавна - около 2007 г.", посочиха още полицаите. Те са категорични, че криминалистиката ни е достигнала дъното и се притесняват за личното си здраве.

"Ние няма да се откажем, затова мълчаливо ще участваме в протестите на служителите на МВР. Идеята ни не е за вдигане на заплащането, а за по-добри условия на труд", отбелязват още специалистите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама