СВЯТ


”Газпром” нае датска юридическа кантора, която да лобира за ”Северен поток-2”

1 4619 30.10.2017
”Газпром” нае датска юридическа кантора, която да лобира за ”Северен поток-2”

”Газпром” е сключила договор с датска юридическа кантора, като основната задача е да се лобира и по възможност предотврати приемането на закон от парламента в Дания, насочен срещу изграждането на газопровода ”Северен поток-2” в териториалните води на страната.


Както е известно, по проект газопроводът ще преминава по дъното на Балтийско море в териториалните води на Финландия, Швеция, Дания и Германия. За това обаче са необходими съответните разрешения от компетентни органи на страните. В Дания е подготвен законопроект, който дава право на правителството да забрани прокарването на газопровода и именно срещу приемането на този документ ще лобира кантората Bech-Bruun, съобщи ТАСС.

Юристите вече са започнали работа ,като са отправили писмо до всички датски депутати, които ще гласуват законопроекта. В него те обясняват, че от приемането му Дания по-скоро ще загуби, без да получи никаква полза и настояват депутатите да не приемат документа. Привеждат се и аргументи, свързани с правилата за търговия на СТО, както и други юридически хватки.

Строителството на "Севетер поток-2" трябва да започне през 2018 година, цената му е около 9.9 милиарда евро, а по него се предвижда да постъпва природен газ в Германия в обем 55 милиарда м3. От януари догодина "Газпром" ще поиска разрешение да строи от правителствата на държавите, през чиито териториални води преминава газопровода.

 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама