__


Въпроси, които един съдия не зададе

20 8345 17.08.2009
Въпроси, които един съдия не зададе

На 19 февруари тази година, за по-малко от 3 часа, съдия Тодорова от Софийския градски съд „реши” едно от най-скандалните корупционни дела у нас – за предлагане на подкуп в размер на 425 хиляди лева.


Но и до този момент, почти 6 месеца по-късно, тя все още не е оповестила мотивите към присъдата си, с която оправда на първа инстанция бизнесменът Красимир Гергов.
В съдебното заседание Тодорова разпита по наистина уникален начин основния свидетел – за негово интервю в печата, а не за показанията му пред следствието, които той е написал собственоръчно.
Ако съдия Тодорова поне бе разгърнала делото, лесно щеше да намери тези показания – в тях категорично е заявено, че Гергов е предлагал близо половин милион лева, за да склони длъжностно лице в извършването на престъпление. Приложени са и документите, с които е предлаган подкупът.
Така за пореден път „обективният” българския съд минира усилията на прокуратурата в борбата й срещу корупцията.

***
„Фрог Нюз” е готов да посочи на съдия Тодорова нужните документи, които се намират в страниците на делото, за да я улесни в трудната й мисия.
Апелативният съд също може да разчита на нашата помощ – надяваме се поне той да зададе въпросите, които съдия Тодорова спести.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама