НОВИНИ


БСП ще помага на прокуратурата за Батак

1 4140 03.11.2017
БСП ще помага на прокуратурата за Батак
Антон Кутев

БСП ще помага на прокуратурата да установи има ли нарушения в действията на кмета на Батак Петър Паунов. Това стана ясно от думите на социалиста Антон Кутев в Народното събрание. По думите му има компетентни органи, които да установят дали има корупция.


Стана ясно още , че червените нямало какво повече да направят, съобщи Нюз. бг.  Не можело обаче ей така да се хвърлят обвинения срещу един човек. Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт спрямо кмета на Батак Петър Паунов за това, че в качеството си на кмет е продал държавен имот.

 

Вчера ГЕРБ поискаха оставката на Петър Паунов. По-рано днес червеният депутат Александр Симов заяви, че Паунов е напуснал редиците на БСП през 2015 година. Поради тази причина БСП няма как да наложи санкция на кмета на Батак. "Нашата позиция си остава принципна и е заявена след драмата "Кумгейт", заяви още Симов и добави, че Паунов трябва да понесе своята отговорност, когато изнесените данни бъдат доказани.

 

Кутев подчерта, че заради подметнати обвинения в първия мандат на ГЕРБ с вътрешен министър Цветан Цветанов държавата беше осъдена и припомни случая с варненския социалист Борислав Гуцанов. Кутев изтъкна, че не можело да се прави паралел между "Кумгейт" и "Батакгейт".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама