НОВИНИ


Илиян Василев: Захариева не трябва да отговаря на Захарова, не е на нивото й

4 4925 03.11.2017
Илиян Василев: Захариева не трябва да отговаря на Захарова, не е на нивото й
Илиян Василев

Не се научиха да отговарят на съответното равнище - когато говорител на МИД говори някакви ”глупости”, това не е импровизация. Разчита на реакция. И за да не бъде свръхреакция, тя трябва да дойде от съответното ниво във Външно министерство, а НЕ от министъра. Това написа във Фейсбук бившият посланик в Русия Илиян Василев.


Така олекваме и влизаме в "капана". Не е лошо, че не знаят, проблемът е когато не слушат.

Надявала се, че е станало недоразумение!?!

Вероятно в нейните представи това е дипломатичен език. Не, не е. Дипломацията изисква реципричност на отговора и сравнима яркост, за да няма рецидив и да знаят следващия път, че ще получат заслужнето. Няма недоразумение, това е Говорител на МИД, тя не импровизира, тя оглася информационните опорни точки, които се готвят от редица експерти и се одобряват от по-високи равнища.

Като го е казала веднъж Захарова трябва ясно и твърдо да й се каже - Липсват ви цели глави в познанията по история, историческите факти не се създават в коридорите за интерпретация в МИД, а се изживяват и четат от архивите и истинската История. И да й припомнят признателността на еврейските общности към българската държава и общественост.

Дори в случая с Лавров и Захарова и сарказмът ще свърши работа, да я покани в България да намери ЕДИН евреин, които да споделя нейната версия. Четене трябва, но не само на опорки.

Елементарно е да се направи сравнение между годината на спасение на българските евреи - 1943 и годината на нахлуване /точно този израз/ на Червената армия и окупацията на България, както и само разправата със спасителите на евреите под диктовката на Червената армия. Проблемът е, че става в Народното събрание, което се занимава с някаква си говорителка, а не като становище на МВнР.

МВнР е институция, и не всичко трябва да се остава на министъра. Има си говорител, има си Дирекция Информация, има си мегдан за нота изобщо разнообразие от реакции.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама