НОВИНИ


Президентът се мъчи да освободи Спаска Митрова

14 4588 18.08.2009
Президентът се мъчи да освободи Спаска Митрова
Георги Първанов Вяра Йовева

Почти половин месец продължават усилията на президента Георги Първанов да помогне на българката Спаска Митрова, която бе осъдена на три месеца затвор в Македония, съобщи БНР.


Нашият държавен глава е разговарял и с президента на Македония Георге Ивановпо казуса. Първоначално македонската страна е предложила вариант с прилагане на процедура за помилване на Митрова, но поради дългата продължителност на процедурата, този вариант е отпаднал.

Обмисля се и предсрочно освобождаване с хуманна цел, което е позволено от македонските закони, но дали ще стане това не се знае..

Скопие отхвърли аргументитена българската страна по случая със Спаска Митрова, като бе подчертано, че макар и гражданин на ЕС и на България, тя отговаря пред законите на Република Македония.

В момента Спаска Митрова лежи в македонския затвор "Идризово". Жената бе осъдена на 3 месеца затвор, защото отказала да осигури легло на бащата на дъщеря си Сузана, когато той идвал да види детето. Защитници на 23-годишната жена разпространиха скоростно подписка в нейна подкрепа във форуми и социални мрежи. ВМРО пък разпрати писма до родните институции с молба да помогнат на жената.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама