НОВИНИ


Юлий Павлов: Никой досега не е успял да се справи с корупцията

4 4938 06.11.2017
Юлий Павлов: Никой досега не е успял да се справи с корупцията
Юлий Павлов

Никой досега не е успял да се справи с корупцията. Минаха доста месеци от началото на управлението на кабинета ”Борисов 3” и беше напълно очаквано опозицията да поиска вот на недоверие. Независимо от това, че той няма да мине, БСП го използват като оръжие за провеждане на дебати по определени теми, посочи в студиото на ”Денят ON AIR” социологът и анализатор Юлий Павлов.


"Темата на вота, която ще бъде свързана с корупцията, се обсъжда от години и резултат до момента няма. Нито БСП, нито ГЕРБ са успели да се справят с проблема. Управляващите въведоха нов антикорупционен закон, с който се създава измислен орган. А всъщност прокуратурата е тази, която трябва да се справя с престъпността в България, не политиците", категоричен бе Юлий Павлов.

 

Припомняме, че левицата обяви, че ще започне разговори с парламентарните групи на ДПС и "Воля" за внасяне на вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че темата може да е свързана с корупцията в здравеопазването, образованието, регионалното развитие или други сфери, тъй като по думите ѝ, навсякъде има поводи.

 

Предполага се, че вотът ще бъде внесен в началото на 2018 година, за да съвпадне с началото на Европейското председателство. Политологът Стойчо Стойчев допълни, че към момента в страната ни няма ресурс за предстрочни парламентарни избори, тъй  като настоящата управляваща коалиция няма алтернатива.

 

"Към момента БСП се доказват единствено като "кресливи" оратори в медийното пространство, целящи да предизвикат скандали. Това да вадиш керливите ризи на другарчето обаче в никакъв случай не означава, че си наясно как да управляваш държавата", отсече той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама