В месото, което се продава у нас, няма антибиотици. Това стана ясно от становище на Българската агенция по безопасност на храните.
Според БАБХ у нас няма констатирано наличие на антибактериални (антибиотични) субстанции в животинските продукти. Това ставало ясно от проведени до 30 септември проверки, в които са изпитани 290 проби.
Агенцията за безопасност на храните посочва още, че през 2016 година са изпитани 521 проби, при които са констатирани само три несъответстващи проби при патешко месо. Тези проби показали наличие на тетрациклин.
През 2015 г. са изпитани 532 проби. Тогава е констатирана една несъответстваща проба пчелен мед, показала наличие на сулфатиазол.
От БАБХ са категорични, че по всички случаи са проведени разследвания и са предприети съответните административни мерки.