АРТ ДЖУНГЛА


150 чужденци играят Паневритмия на Рилските езера

10 7477 19.08.2009
150  чужденци играят Паневритмия на Рилските езера

Над 150 последователи на Учителя Петър Дънов са пристигнали от чужбина за да се включат днес в изпълнението на ритуални танц Паневритмия на Седемте рилски езера. Тази година най- силно е участието на гости от Русия, Полша и традиционното участие на хора от Франция ,Англия и други страни.


Това съобщи за Frognews.bg Андрей Грива, председател на Управителния съвет на Духовно общество "Бялото братство" в България.

Мир и разбирателство, добронамереност са посланията, които последователите на Учителя изпращат към света днес от Седемте рилски езера, заяви Грива. Той е категоричен, че 50 години насажданият в страната атеизъм, в условията на тоталитарен режим е отблъснал хората от духовното и трудно ще се преодолее материалистичното мислене от времето на комунизма. Но и тук действа принципът на махалото.

 Много хора имат духовни стремежи и потребности и търсят опора в учението на Петър Дънов, казва Грива. Той е категоричен, че Бялото братство е естествен духовен посланик и мост между духовното и културното пространство.
Преди година Петър Дънов се нареди втори в класацията за най-великите българи, а според Грива той е най-превежданият български автор. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама