НОВИНИ


НАТО създава два нови командни центъра срещу Русия

0 4340 09.11.2017
НАТО създава два нови командни центъра срещу Русия
Йенс Столтенберг

Съюзниците от НАТО подкрепиха днес плановете за създаване на два нови командни центъра, които да помогнат за защитата на Европа при евентуален военен конфликт с Русия, предаде Ройтерс и БТА.


 В опит да подсилят сдържащия фактор срещу атака от руска страна министрите на отбраната на страните от алианса се съгласиха да бъдат създадени Атлантическо командване и Логистично командване.

 

"Това е жизненоважно за нашия трансатлантически съюз" каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в края на днешния първи ден от срещата. По думите му новите командни звена са за това "как да се придвижват военни части през Атлантика и как да се придвижват силите из Европа".

 

Министрите на отбраната от НАТО са дали днес зелена светлина за използване на ресурсите на техните страни за водене на кибервойна при операции на организацията, съобщи още Столтенберг, цитиран от Франс прес.

 

"Ще можем да интегрираме националните възможности на съюзниците в киберсферата при мисиите и операциите на" алианса, каза той. В същото време Столтенберг уточни, че страните членки ще запазят пълен контрол над своите собствени ресурси.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама