НОВИНИ


Костов проверява ДАНС за партийно инженерство

27 5430 19.08.2009
Костов проверява ДАНС за партийно инженерство
Иван Костов Вяра Йовева

"Мен лично много ме интересува това дали ДАНС при предишното си ръководство се е занимавала с партийно инженерство, опитвайки се да манипулира резултатите от изборите и бъдещия формат на управлението на страната", каза пред БНР лидерът на ДСБ Иван Костов.



Той е категоричен, че има много сигнали за подобен вид намеса, включително и от страна на представители на левицата. "Ако ДАНС си е позволила такова нещо, то тя е действала като най-сериозния фактор и заплаха за конституционния ред в страната и на демокрацията", продължи Костов.

Ръководената от Иван Костов комисия, която контролира ДАНС, ще се заинтересува докъде да стигнали нещата със скандалните дела "Галерия" и "Лиани". Той ще настоява за актауализиране на ключови документи за ДАНС.

Проверката ще се осъществи като се изискват документи от агенцията за приключени нейни дела и преписки.

Костов заговори и за контрабандата. "Един много силен удар върху контрабандата, който очаквам ген. Танов да нанесе, ще влезе в противоречие със събирането на приходи в бюджета, тъй като всички, които частично обмитяваха, в момента ще се въздържат", каза Иван Костов.

Политикът изрази съжаление, че не вижда много антикризисни мерки, които да са изготвени от щаба на ГЕРБ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама