Български готвачи ще представляват страната в най-престижното кулинарно състезание в света - Бокюс д'Ор, известно като кулинарните Оскари, което ще се проведе в италианския град Торино през пролетта.
Организаторите Андрей Стойлов и помощника му Петър Николов
Днес в София бе проведена квалификация за участие в кулинарната надпревара, като в грандиозна битка влезнаха четири отбора. След повече от пет часа готвене обаче победители се оказаха главният готвач Никола Николов, помощникът му Христо Фильов и техния капитан Веселин Калев.
Основното ястие патешко магре с което шеф Николов и неговият отбор печелят участието си на финалите в Торино
Част от менюто, с което те впечатлиха съдиите, бе пъстърва с карфиол и патешко магре. Журито бе състевено от експерти от цял свят, като съдии имаше от Канада, Белгия и Франция. От българска страна ястията оценяваха Андре Токев и Милен Панев.
Журито Андре Токев, Милен Панев
Токев е и организатор на събитието, заедно с Адрей Стоилов и Българската асоциация на професионалните готвачи.