ХРАНА И ВИНО


Наши готвачи отиват на кулинарните Оскари в Торино

0 8486 09.11.2017
Наши готвачи отиват на кулинарните Оскари в Торино

Български готвачи ще представляват страната в най-престижното кулинарно състезание в света - Бокюс д'Ор, известно като кулинарните Оскари, което ще се проведе в италианския град Торино през пролетта.


Организаторите Андрей Стойлов и помощника му Петър Николов

 

Днес в София бе проведена квалификация за участие в кулинарната надпревара, като в грандиозна битка влезнаха четири отбора. След повече от пет часа готвене обаче победители се оказаха главният готвач Никола Николов, помощникът му Христо Фильов и техния капитан Веселин Калев.

 

Основното ястие патешко магре с което шеф Николов и неговият отбор печелят участието си на финалите в Торино

 

Част от менюто, с което те впечатлиха съдиите, бе пъстърва с карфиол и патешко магре. Журито бе състевено от експерти от цял свят, като съдии имаше от Канада, Белгия и Франция. От българска страна ястията оценяваха Андре Токев и Милен Панев.

 

Журито Андре Токев, Милен Панев

 

Токев е и организатор на събитието, заедно с Адрей Стоилов и Българската асоциация на професионалните готвачи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама