ПРЕСАТА ДНЕС


Пресата на 20 август, четвъртък

0 4066 20.08.2009
Пресата на 20 август, четвъртък


„Господари на ефира” се местят в bТВ, съобщава „24 часа”

Господари на ефира” - едно от най-знаковите предавания на Нова тв, минава по bTV от 14 септември. Заедно с него се мести и “Пълна лудница”, която е със същите герои и на същия продуцент - “Глобал вижън” на Джуди Халваджиян.
Размяната на продуценти между двете телевизии започна преди 2 седмици, когато Иван и Андрей (“Сблъсък”, “Мюзик айдъл”) се преместиха в Нова тв. Двамата бяха сред най-популярните лица на bTV.

“Господарите” ще се излъчват от 23,30 ч след “Шоуто на Слави”, но така ще е до януари. Тогава предаването тръгва на живо и ще е в по-ранен час. В студиото му ще влиза и публика, каза Халваджиян.
Първите водещи по bTV ще са Димитър Рачков и Мария Игнатова, но адреналинките ще са нови. През март на екрана ще грейне и Васил Василев-Зуека.

Гала също е била искана от телевизията на Мърдок, но засега остава в “На кафе”. “Тя има договор с нас, но сме я преотстъпили на "Нова”, поясни Магърдич Халваджиян.

Делят Николета и Павел в Страсбург, информира „24 часа”

Трагедията на Павел и Николета от Асеновград стигна и до Съда по правата на човека в Страсбург, след като баща им Тодор Василев подаде жалба там.
Той е завел дело за несправедлив процес по Хагската конвенция. Със случая се е заела кантората на известния пловдивски адвокат по човешките права Михаил Екимджиев, а жалбата на Василев се придвижва от юристката Катина Бончева.

"Делото е изфабрикувано, не знам кой е обещал на поляците децата ми да бъдат върнати. Досега съм завел три дела в българския съд и на нито едно от тях не е даден ход. Включително и на това за развода", каза Василев.
Неговата драма нашумя в края на май, когато дъщеря му Николета бе насилствено отведена в Полша от майка й Барбара Барнаш Василев. Преди това жената е спечелила дело по Хагската конвенция, според което Тодор е отвлякъл двете деца, довеждайки ги в България. Предаването на Николета бе заснето с камера, а видеоклипът взриви обществото.

Държавен шеф с 13 000 лв. заплата, пише „Труд”


13 000 лева заплата от държавата. Толкова е вземал месечно бившият изпълнителен директор на държавната фирма "Информационно обслужване" Иво Николов.
Разкритията направи вчера премиерът Бойко Борисов след заседание на кабинета. Това възнаграждение е повече от месечните заплати на президент, премиер и председател на Народното събрание, взети заедно. (По толкова Николов е вземал 3 месеца на 2008 г., а през останалите по 8000-10000 лв. - б. р.)Заместничката на Николов Цветанка Панова е получила 188 000 лв. за 2 г. и 3 месеца във фирмата.

"Това е заплатата на вещиците в кабинета "Станишев". Той (Сергей Станишев - бел. ред.) казал, че ставал лов на вещици. Сам си даде определение на хората. Вещиците във вътрешното министерство, в заменките, купувалите златни принтери, ще бъдат давани на прокуратурата", закани се Генерала.

Бият полицаи, отказали подкуп, разкрива „Труд”


Двама мургави бабаити се нахвърлили с юмруци и псувни върху трима полицаи, защото отказали да приберат 20 лева рушвет. Екшънът се разиграл преди дни под моста на иначе най-европейския булевард в държавата - “Брюксел”.

Ченгетата спрели за проверка Красимир Добрев и му поискали документите. Тогава той безцеремонно бръкнал в джоба на късите си панталонки, извадил банкнота с лика на Стефан Стамболов и я подал с личната си карта. Служителите на реда върнали парите на рома и започнали да проверяват голфа му. Като видял, че работата върви към акт, Добрев направо побеснял: “На к'ви ми се правите?! Като не ги вземете, ще ги дам на друг! И не ме бавете повече, че бързам за сватба.”

В същото време от предната седалка на фолксвагена изскочил спътникът му Трайко Стоянов, който започнал да раздава ритници на полицаите. “Куки смотани! Не знаете какви хора познавам! Ей сега си намерихте майстора!”, крещял той, докато се правел на Брус Лий.
Тримата служители на МВР обаче реагирали мълниеносно и оковали с белезници развилнелите се побойници. Оказало се, че че Красимир Добрев никога през живота си не е имал шофьорска книжка.

Край на плащането в брой за имотни сделки, пише „Дневник”


Уникална публична институция ще управлява и контролира сумите от всички продажби на недвижими имоти, за да излязат напълно на светло тези сделки и да се спре прането на пари в сектора.

Тя ще се нарича Депозитна и консигнационна каса и за създаването й чрез специален закон са се договорили Министерството на правосъдието и Нотариалната камара. През нея ще минават парите от всички сделки, изповядвани от нотариусите, както и от продажбите на съдебните изпълнители и синдиците. Тепърва ще се уточни дали ще бъдат обхванати и сделките с автомобили.

Депозитната каса ще е държавно учреждение, а не банка, каза шефът на Нотариалната камара Димитър Танев и обясни, че такава каса действа във Франция и моделът е възприет оттам. В схемата продавачът получава малко по-бавно парите си, но за сметка на това всички коректни страни по сделката плюс централните и местните власти получават прозрачност и сигурност.

Шефът на АЕЦ „Козлодуй” хвърля оставка, съобщава „Дневник”


Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов е готов да подаде оставка, потвърди той пред "Дневник". Решението му идва след изявлението на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков за сключени договори на централата за продажба с електроенергия, които ощетяват централата. Генов обясни, че не е съгласен с оценката на министъра за тези договори, защото те благодарение на тях дружеството е постигнало печалба от 54.3 млн. лв. за шестте месеца на тази година. Той изтъкна, че АЕЦ"Козлодуй" има най-голяма рентабилност в сравнение с останалите компании.

След заседанието на икономическата парламентарна комисия министър Трайчо Трайков заяви, че договорите за продажба на електроенергия на свободния пазар не защитават интересите на компанията и в момента се анализират загубите за дружеството.

Борисов: Станишев – 8:5, коментира „Новинар”

Борисов:Станишев - 8:5
В сравнение с всички предходни правителства това на Бойко Борисов вкара 8 безапелационни гола:
1. За първи път в правителството влязоха едни от най-добрите професионалисти.
2. Не се удовлетвориха никакви щения за министерски постове на приближени или на заслужили в изборите хора.
3. Бойко Борисов имаше смелостта да не вкара в кабинета хора от друга партия и така не разми отговорността. А и направи едно консолидирано правителство. Да не говорим, че хората от друга партия можеше и да не са достатъчно добри професионалисти.
4. Министрите участваха в подбора поне на част от заместниците си.
5. Светкавично се извадиха далаверите на предходното правителство. Всички знаеха, че се краде. Сега за пръв път има шанс крадците да понесат отговорност.
6. Имаше подготовка и бързо произнасяне и незабавни действия по сключените очевидно неизгодни или излишни договори като например покупката на правителствените самолети точно в разгара на кризата.
7. Незабавно се възложи детайлен анализ на големите висящи проекти като АЕЦ „Белене” и „Южен поток”.
8. За първи път министър-председателят има човешко лице – като напр. да се разходи до Витоша и да се здрависва и поговори с всеки, който има желание за това.
Пускат конкурентни търгове за полицейските униформи, пише „Новинар”

Правителството реши да извади пожарникарските и полицейските униформи от списъка на стоките, които се произвеждат от предприятия на лица с увреждания по реда на закона за обществените поръчки. Целта на кабинета е да се разшири кръгът на участниците, за да се гарантира спешно задоволяване на потребностите на служителите на МВР. Според правителството тава ще засили конкуренцията и така цените ще се понижат, което пък от своя страна ще облекчи бюджетa на министерството.
В бъдещите конкурсни процедури ще бъдат включени и представители на синдикалните организации в системата. Според премиера Борисов в момента полицаите се оплакват от недобро облекло и обувки. Единствената причина да се откажем от помощта на хората с увреждания е, че търсим възможно най-доброто и практично за служителите на реда, заяви Борисов като поясни, че правителството разглежда вариант как да се помогне на тези хора по друг начин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама