НОВИНИ


Прокопиев предупреди за готвена атака на институциите срещу него

6 5200 14.11.2017
Прокопиев предупреди за готвена атака на институциите срещу него
Иво Прокопиев

За предстоящ незаконен запор на своя издател съобщават „Дневник” и онлайн изданието на в.”Капитал”. Според публикацията Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е подложена на натиск от страна на главния прокурор Сотир Цацаров.


Обвинител №1 не коментира случая, а от КОНПИ се оправдаха със служебна тайна.

"През последните месеци върху КОНПИ е оказван системен натиск да започне производство спрямо Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и семейството им. А доклад по темата е включен в дневния ред на заседанието на комисията за утре, сряда. Това ще даде основание да бъде поискан запор на активи, в това число на "Икономедиа", фирмата - издател на "Капитал" и "Дневник", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял”, пишат издателите на бизнес седмичника, в който често излизат материали по темата „Съдебна реформа”, в които е критикуван Цацаров.

За обвинител №1 се твърди, че е провеждал среща с председателя на КОНПИ Пламен Георгиев, в хода на която е настоявал за започване на процедура срещу Прокопиев.

 

Като повод се сочи приватизацията на „Каолин” през 2000 г., в която до момента няколко проверки не са открили нарушения и която би трябвало да е извън обхвата на КОНПИ. Според „Капитал” процедурата за конфискация този път ще бъде започната от подразделението на комисията в Благоевград.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама