НОВИНИ


Цвета Караянчева е новият председател на НС

3 4878 17.11.2017
Цвета Караянчева е новият председател на НС
Цвета Караянчева БГНЕС

Ще предложим Цвета Караянчева за председател на парламента. Тя има дълъг парламентарен опит. Позицията и номинацията ни е съгласувана с Обединени патриоти. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.


"Не сме мислили кой ще наследи Цвета Караянчева на поста зам.-председател на НС. Нещата днес се случиха много бързо и парламентарната група не можеше да направи нищо. Все пак ние искаме да се възстанови нормалния парламентаризъм. Всички сме на мнение, че Димитър Главчев трябва да остане в парламента. Той е един много достоен човек. Това е мнението и на премиера Бойко Борисов", завърши Цветанов.

Веднага след тези си думи Цветанов направи официалното предложение в пленарна зала - Караянчева да заеме председателския пост. Други предложения нямаше. "За" нея гласуваха 138 народни представители, "против" бяха трима, а 71 се въздържаха. Така за втори път в историята на България жена ще бъде председател на Народното събрание. "Благодаря на моята ПГ за оказаното ми доверие. Благодаря и на тези, които не ме подкрепиха. Тук трябва да проявим мъдрост и далновидност. Нека бъдем смирени. Нека винаги да защитаваме своите тези, но нека вингаи мислим и работим в името на България. Надявам се да оправдая вашето доверие. Благодаря ви", обърна се новият председател на парламента към депутатите, след като положи клетва.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама