НОВИНИ


Николай Ненчев: Хората имат право на революция

13 8300 21.11.2017
Николай Ненчев: Хората имат право на революция
Николай Ненчев БГНЕС

Когато се отнемат правата на хората, те имат право на революция. Щом сме стигнали да пишем манифести за евроатлантическите ценности, значи нещо не е наред. Вярваме то да прерасне в един значим проект и защитим членството в НАТО и ЕС, защото то по себе си е ценност. Така коментира бившият военен министър Николай Ненчев ”Български манифест за Европа”.


Каузата ни трябва да се осъществи, дори ако това означава ние да се самопожертваме. Всеки един от нас е известен в обществото, хората ни познават. Аз смятам, че всеки, който е част от проекта – Христо Иванов, Радан Кънев и всички останали, дава основание, че те са интелигентни, можещи, знаещи хора, обясни още Ненчев.

Страхувам се за бъдещето на България, страхувам се да не допуснем грешка, да не напуснем ЕС и НАТО, посочи той. Ненчев си припомни, че генералният секретар на НАТО го попитал, дали искаме да останем в алианса.

Взехме решение въз основа на дискусия и дебат, да се присъединим /б.р. към Петте партии вдясно/. Темата за евроатлантизма не е чужда. Един от малцината лидери, който се осмелява да работи за Обединени европейски щати е Стамболийски. Той напомни за Горянското движение, за българската рота в НАТО през 1951 г. Едни хора по волята на Сталин и КП дублираха четирите букви на БЗНС, каза още той, а водещата го върна към днешния ден.

Това е осъзнаване. На 2 февруари, преди изборите, отправих послание до моите колеги- до ДСБ/Нова република и "Да,България", в което казах, че трябва да бъдем заедно. Днес ни управлява една коалиция между ГЕРБ и "Атака". Няма опозиция, заяви още той пред BiT.

Подлага се на съмнение българското членство в НАТО и ЕС. "Атака" е проруска. Може и да не плаши хората, но е заплаха за сигурността на България. Имахме проблеми с парламентарната група на "Атака". Преди вдигаха шум за два натовски танка.  Сега се чудя, защо са смирени, когато у нас се проведе най-голямото учение на НАТО. Това двуличие ни плаши, обясни той.

Мисля, че това е стойностен проект /б.р. инициатиата "Български манифест за Европа"/, който няма за пореден път да проиграе шанса на България, посочи Ненчев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама