НОВИНИ


Протестите на надзирателите в затворите продължават

0 4256 23.11.2017
Протестите на надзирателите в затворите продължават
БГНЕС

Недоволството на служителите в затворите продължава и днес. След като преди седмица пред Централния софийски затвор и в страната протестираха служителите в следствения арест и съдебната охрана в страната, днес протестите продължават в Белене, Пловдив, Бойчиновци и Ловеч.



Надзирателите настояват за 20% по-високи заплати, за да се уеднаквят с тези на служителите в МВР, по-добри условия на труд и назначаване на нови служители.

Напомняме, че в началото на лятото министър Цецка Цачева обеща на синдикатите:  „Възможности за увеличаване на щата на надзорно-охранителния състав, изработване на методология с обективни критерии, обвързани с числеността на лишените от свобода и създаване на по-добри условия на труд на служителите в системата, са сред първите стъпки, по които ще работят в краткосрочен план политическото ръководство на МП и синдикалната организация”

До момента  отговор на исканията няма.  След приключване на протестите по места,  ще се вземе решение дали протестите ще продължат под други законни форми на недоволство.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама