НОВИНИ


Путин подписа медийния закон за чуждите агенти

4 4830 25.11.2017
Путин подписа медийния закон за чуждите агенти
Владимир Путин

Президентът на Русия Владимир Путин се подписа под закона за статута на чуждестранните медии в страната, съобщава РИА Новости. Документът е публикуван в официалния интернет портал за правна информация.


По-рано законът бе одобрен от Съвета на федерацията и от Държавната дума. Той влиза в сила след официалното му публикуване.

Съгласно документа за чуждестранни агенти могат да бъдат определени всички медии, които получават финансиране от чужбина или са базирани в друга страна. В закона не се споменават конкретни издания или телевизионни канали.

Медиите, признати за чуждестранни агенти, са длъжни да се регистрират като такива и да предоставят отчет, а също така да публикуват известие, че материалите се предоставят от чуждестранен агент. Ако откажат да се регистрират, те ще бъдат санкционирани съгласно закона.

Новият закон не засяга работата на руските медии.

По-рано правосъдното министерство на Русия обяви, че в списъка с чуждестранни агенти могат да бъдат включени "Гласът на Америка", "Радио "Свободна Европа" и други.

Поправката в статута на медиите е в отговор на действия на САЩ, които задължават руски медии да се регистрират като чуждестранни агенти.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама