НОВИНИ


БОЕЦ готви протест под прозорците на Борисов заради майката на загиналия командос Емил Шарков

3 7378 30.11.2017
БОЕЦ готви протест под прозорците на Борисов заради майката на загиналия командос Емил Шарков
Ваня Рибчева

Гражданско сдружение „БОЕЦ” готви протест пред МС точно под прозорците на премиера Бойко Борисов. Той ще бъде в защита на майката на загиналия командос Емил Шарков-Ваня Рибчева.


На почернената жена е връчено писмо, с което я уведомяват, че до една седмица трябва да напсусне водомственото жилище, дадено й от военните. Това означава, че Рибчева ще остане на улицата. Предвижда се протестът да се проведе на 13 декември, сряда, от 13 часа. Ето какво се казва в писмо на „БОЕЦ”, изпратено до МС, МВР и МО:  

 

 

ДО:МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА

 

               ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ,ЕИК 176949776

адрес - гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157

 

Днес ,29.11.2017г. , г-жа Ваня Петкова Рибчева е получила ултимативно писмо от Министерството на отбраната, в срок от 30 дни да освободи жилището си, находящо се в гр.София, кв.”Люлин”, в противен случай ще бъде принудително изведена от него. Според нас това действие е недопустимо, абсурдно и неморално от страна на институциите.

Гражданско движение „БОЕЦ”, като представители на суверена, сезираме институциите, и очакваме от тях, в достатъчният и разумен срок – две седмици от днешна дата, да вземат необходимте мерки, и оформят изискуемите документи, с които да осигурят на г-жа Ваня Рибчева, да запази правото да обитава досегашното си жилище, собственост на МО.

Г-жа Ваня Рибчева е майка на загиналият при изпълнение на служебният си дълг, в защита на гражданите и родината, командос от СОБТ, Емил Шарков. Тя е член на ГД”БОЕЦ”, силна и достойна жена, посветила живота си в битка за една свободна и справедлива България, същата България, за която нейният син даде живота си. Същата България, в която тя днес е заплашена за Коледа и Нова година да бъде изхвърлена  на улицата.

Питаме - коя е причината за посегателството върху нея? Защото не се предаде? Защото не се огъна? Защото не отстъпи? Защото не се моли? Защото е една от нас? Тя продължи да търси истината и да се бори за справедливост.

Мотивите, г-да Управляващи, с които лишавате от дом майката на човек, загубил живота си в служба на родината, най-вероятно са юридически обосновани, но те престъпват границата на морала, човешките ценности и логиката на  закона. Само хора без съвест и морал могат да извършат подобна мерзост!

Законът трябва да е в услуга и защита на гражданите, а факт е, че в най-корумпираната и безправова държава в ЕС - България, според официални статистики, се ползват механизми „по закон”, чрез които може да бъде „опраскан”, ”ударен”, смачкан и репресиран всеки неудобен, осмелил се да изрази открито гражданската си позиция.

Ако тази несправедливост не бъде поправена, на 13.12.2017г. (сряда) в 13.00 ч., ГД”БОЕЦ” и други организации, заедно с граждани, възмутени от това гнусно посегателство, ще бъдем пред сградата на Министерски съвет, за да защитим Ваня. Ще водим тази битка докрай и вие ще носите отговорност за последващите събития. Защото утре всеки може да е на нейно място, а няма кой друг да я защити.

Ще бъдем там!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама