НОВИНИ


Петима свидетелстваха по делото на Йончева срещу Борисов

2 4994 05.12.2017
Петима свидетелстваха по делото на Йончева срещу Борисов
БГНЕС

Петима свидетели бяха изслушани днес по делото на депутатът от БСП Елена Йончева срещу Бойко Борисов. Йончева съди Борисов за клевета, като и двамата не се явиха на днешното заседание на съда.


Поводът за гражданския иск е изказване на Борисов от 10 март т.г. на предизборно събитие. На него, според Йончева, той е заявил, че държавата е била принудена да й заплати милиони, което по думите й не е вярно. Йончева търси от Борисов обезщетение от 20 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

 

От свидетелските показания на Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, д-р Емил Райнов и Виза Недялкова стана ясно, че Йончева е професионалист в работата си като журналист, не е получава крупни суми за своите филми и че заради изказването, направено според нея от Борисов, е изпитала "омерзение и отчаяние" и се е "затворила в себе си".

 

При показанията на Никола Николов, работещ в пресцентъра на ГЕРБ, се установи, че премиерът Бойко Борисов няма достъп и не поддържа лично своята официална фейсбук страница, а това прави Николов. Както и че Борисов ежедневно е брифиран за информацията, публикувана на нея и получаваните лични съобщения.

 

Съдът обаче отказа искането за нови свидетели, като уточни, че защитата може да поиска това и писмено, където да изложи доводите си. Съдът определи още да се направи техническа експертиза на диск със запис от изказване на Борисов на събитие в Бургас, предоставен от национална медия, за да се удостовери истинността му, по искане на защитата на премиера. Също така вещо лице ще направи търсене в интернет дали има видеа с изказването на премиера оттогава. Следващото заседание по делото ще бъде на 6 февруари от 13.30 часа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама