КРИМИНАЛНО


Арестуваха наркодилъри по време на ”оперативка” за дрога

1 5273 08.12.2017
Арестуваха наркодилъри по време на ”оперативка” за дрога

Крими авторитети са задържани при спецакцията във Велико Търново. При акцията бе задържана организирана престъпна група от 15 души. Те били заловени по време на ”оперативка” за разпределение на дрогата, с която търгували, съобщиха от спецпрокуратурата.


Бандата търгувала с марихуана и с метамфетамини. Те опитали да наложат монопол на пазара на дрога в региона. Случвало се да пребиват дилъри, които продавали шано. Групата е налагала нарко монопол по "силов и брутален начин" на територията на Търново, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 Обвиненията най-вероятно ще бъдат за - ръководство и участие в ОПГ за продажба и разпространение на наркотици и силови действия, уточниха от прокуратурата.

При акцията са претърсени 23 адреса, на които са намерени марихуана, пико и други наркотици. Открита е и подвижна лаборатория за пико.

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов става все по-добър синхрона и резултатите на органите на реда и прокуратурата, а операцията показва, че по проблема с наркоразпространението се работи "системно и целенасочено.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама