НОВИНИ


Снегорин отнесе велоалеята на прехваления от Фандъкова „Дондуков“

12 6406 10.12.2017
Снегорин отнесе велоалеята на прехваления от Фандъкова „Дондуков“

Снегорин отнесе велоалеята на прехваления от Фандъкова „Дондуков“ тази нощ. За това сигнализираха от гражданско сдружение „Спаси София“. Ето какво пишат те:


Предвидимото се сбъдна - турските анти-паркинг стопери по бул. Дондуков бяха отнесени от снегорин. Велоалеята на бул. Дондуков издържа до първия сняг, въпреки, че беше обявено от зам.-кмета Крусев (Транспорт за София), че водачите на снегорини ще бъдат специално инструктирани как да "ринат" и въпреки твърдението, че тези елементи са усточиво решение за градската среда. Но шофьорите не са виновни - при снеговалеж стоперите не се виждат, тъй като липсват по-високи елементи, които да маркират местоположението им.

 

Изборът на делинеатори трябва да се прави с оглед на тяхното взаимодействие с останалите участници в движението: ако автомобилите могат да ги прескачат или смачкат, а снегорините - изринат, значи не са правилно решение, т.е. никого не спират.

 

Крайно време да се разбере, че трябват по-постоянни мерки и устойчиви решения за велосипедното и трамвайното движение.

 

Йорданка Фандъкова - може би е време да започнете да слушате тези, които отдавна предупреждаваха Вас и Вашия екип, че така не се правят ремонти. Няма да злорадстваме с "Казахме ли ви!", защото в крайна сметка всички сме потърпевши. Въпросът е ще се появи ли най-сетне разбиране за важността на качествената градска инфраструктура, приоритизираща устойчивите форми на транспорт или ще продължим да се залъгваме и успокояваме с абсурдното "Е, поне нещо се прави"?


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама