МИСТЕРИИ


Продадоха германско село на търг за 140 000 евро

4 5124 10.12.2017
Продадоха германско село на търг за 140 000 евро

Село в Източна Германия беше продадено на търг за 140 хиляди евро. Целта е да се подобри финансовото състояние на селцето, което живеят около 20 души, повечето са пенсионери.


16 000 квадратни метра, с няколко порутени къщи. Това е Алвин - малко селце в Източна Германия. Намира се на 2 часа път с кола от Берлин. Някога в него имало живот. По време на Желязната завеса наблизо имало голям завод. Но с падането на Берлинската стена, започнал залезът на Алвин. Младите хора напуснали селото. В началото на 90-е години двама братя го купили за символична сума. Но така и не успели да го съживят.

 

Наддаването за Алвин започна от 120 000 евро. Новият собственик остава анонимен. От аукционната къща съобщиха, че той наддавал по телефона. Алвин не е единственото село с подобна съдба в Източна Германия. Източногерманци все още не успяват да догонят по доходи сънародниците си от Западна Германия, допълва БНТ.  Според доклад на германското правителство след обединението на страната, населението в Източна Германия намаляло с 15 %. Основната причина е, че много заводи там бяха затворени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама