НОВИНИ


Комисия ще нищи далаверите на Станишев

14 6132 27.08.2009
Комисия ще нищи далаверите на Станишев
Сергей Станишев Вяра Йовева

Депутати от управляващото мнозинство внесоха предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да извърши проверка на разходите, сделките и назначенията, извършени през последната година от правителството на тройната коалиция, ръководено от Сергей Станишев.



В мотивите към предложението се изтъква: В последната година от управлението на правителството на Тройната коалиция с министър-председател Сергей Станишев бяха извършени редица назначения, чрез Народното събрание, така и чрез правителството, включително и дипломатически. Също така в този период бяха взети решения за сключване на редица сделки, които сериозно накърняват обществения интерес”.

Според народните представители целта на комисията е да провери реда и условията на сключените сделки и направените кадрови промени, като се произнесе по тяхната законосъобразност.

Временната комисията ще се състои от 12 народни представители на паритетен принцип, по двама от всяка парламентарна група. Комисията ще действа в срок от два месеца. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама