НОВИНИ


Здравният министър ще смекчава мораториума

0 3892 16.12.2017
Здравният министър ще смекчава мораториума
Кирил Ананиев БГНЕС

Ще бъде създадена специализирана комисия към Министерството на здравеопазването, която ще решава кои нови лекарства, молекули, ще бъдат купувани. Това обяви по време на предаването „Годината“ по Дарик здравният министър Кирил Ананиев.


Министър Ананиев подчерта, че тези лекарства ще бъдат купувани от Министерството на здравеопазването, а не с пари от Националната здравноосигурителна каса.

„Мораториум върху лекарствата няма, а временна едногодишна мярка за финансово стабилизиране на бюджета на НЗОК. В областта на онкологията, за които няма алтернативно лечение, с лекарство, което се финансира от Касата, тогава Здравното министерство ще поеме заплащането на този медикамент. За целта към министъра на здравеопазването ще се създаде специализирана комисия – в състава й ще бъдат включени водещи специалисти, в зависимост от конкретното заболяване. Няма да остане нито един български пациент без грижи и да бъде лекуван с най-добрите средства, които се използват в Европейския съюз“, обясни министър Ананиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама