НОВИНИ


Аделина Банакиева: Управляващите проявиха фашизъм към пациентите

3 5300 17.12.2017
Аделина Банакиева: Управляващите проявиха фашизъм към пациентите
Аделина Банакиева

Депутатите не ни допускаха при тях, когато решаваха за лекарствата. Казаха ни да си ходим. Гледахме от балкона на пленарната зала, когато гласуваха дали да бъдем изслушани, и видяхме как се разбързаха. Те приличаха на плъхове. Това заяви в предаването ”120 минути” Аделина Банакиева, която участва в протестите срещу забраната, гласувана от парламента.


Аз бях онкоболна, но Слава Богу, оздравях. Оздравях, не с подкрепата на държавата, категорична е Банакиева.

 

13 молекули нямат аналог и заместител и ще останат висящи. Това е геноцид и фашизъм. Сега щели да правят специализирана комисия, която да решава дали да се дадат пари за скъпо лекарство. Като чуя за нова комисия, лошо ми става – това са още пари. Здравният министър е икономист, няма представа от здравеопазване. Говорят от вчера как болно дете е транспортирано със „Спартан” в Германия, ако това е решението, да закараме децата с балон, с кораба „Дръзки”...  Всички знаем как работи Фондът за лечение на деца. На 6 месеца лекуват по едно дете.

 

Родители на деца с рядко заболяване също се оплакаха, че в момента, в който се е намерило лечение за рожбите им, разбират, че трябва да сами да го платят. Те организират коледен базар, за да могат да съберат средства за оздравяването на малчуганите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама