НОВИНИ


Цветан Цветанов въвежда интегриран подход за наблюдение на граничните зони

3 4683 28.08.2009
Цветан Цветанов въвежда интегриран подход за наблюдение на граничните зони
Цветан Цветанов Вяра Йовева

Ще бъде приложен интегриран подход за видеонаблюдение на граничните зони, особено на ГКПП „Капитан Андреево”, каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.



ГКПП – „Капитан Андреево” e най-натовареният пункт за България, върху който досега не е осъществяван ефективен контрол. Най-вероятно ще се наложат кадрови промени на пункта.

В МВР се състоя среща между всички институции, имащи отношение за противодействие на контрабандата и ДДС – измамите.

Необходимо е видеонаблюдението да бъде изградено заради постъпили сигнали за служителите от службите по гранично пропусквателните пунктове, които са осъществявали „нерегламентирани контакти с хора, свързани с лошия имидж на държавата”, зяви Цветанов.

Междувременно от „Гранична полиция” обявиха, че нямат информация за подадени сигнали за нередности – твърдение, което според Цветанов е нереалистично при големия пътникопоток.

„Трябва да се направи по-задълбочен анализ на всичко, свързано с дейността за работата с организираната престъпност в тази посока и затова смятам, че това, което дискутирахме с колегите, видяхме, че има доста слабости и доста неконцентриране на целия ресурс на държавата за ранно противодействие в тази посока”, обясни министър Цветанов.

Нормативната уредба за по-добрата координация между службите, които се борят с контрабандата, е прекалено стара, тъй като е от 2006 г, обясни министърът.Затова работни екипи в рамките на месец ще се трудят по създаването на нормативен документ за по-добрата координация и взаимодействие между институциите, отговорни за противодействие на контрабандата.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама