НОВИНИ


Преди доклада за контрабанда от „Булгартабак“, Цацаров се зае със зебрите

6 5166 21.12.2017
Преди доклада за контрабанда от „Булгартабак“, Цацаров се зае със зебрите
Сотир Цацаров БГНЕС

Преди да разгледа доклада на турските служби за контрабандата на цигари от „Булгартабак“, главният прокурор Сотир Цацаров реши да се заеме с проверка на всички пешеходни пътеки.


Това стана ясно от неговите думи пред журналисти. Преди няколко дни той заяви, че още не е чел скандалния доклад, който не само взриви Турция, но дори  стигна до Интерпол.  Обвинител  №1 отклони темата, като каза, че има по-важни неща за решаване от висотата на неговия пост, като например битовото убийство в Момчилград.

 

След като се разбра, че близък на семейството е извършил престъплението, Цацаров реши да бори инцидентите на пешеходни пътеки.  „Жертвите и пострадалите в катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Тя не може да ги мери. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент на една извадка, а е траур на семейство и загуба, без еквивалент. На практика няма населено място и няма дом, който да не е засегнат по един или друг начин от това, което медиите наричат „война по пътищата”, а тя е точно война. Недопустимо е ежедневно да продължават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, често пъти и деца”, аргументира се главният прокурор.

 

Надяваме се, че след зебрите,  главният прокурор най-после ще каже нещо и по въпроса за контрабандата от „Булгартабак“, тема, който остро върнува Турция от няколко години.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама