НОВИНИ


МОК дисквалифицира още 11 руски спортисти заради нарушаване на антидопинговите правила

2 4650 23.12.2017
МОК  дисквалифицира още 11 руски спортисти заради нарушаване на антидопинговите правила

МОК постанови доживотна дисквалификация на още 11 руски спортисти заради нарушаване на антидопинговите правила на олимпийските игри през 2014 г. в Сочи, предаде Дойче веле.


 Санкциите засягат сребърните медалисти в спускането с шейни Алберт Демченко и Татяна Иванова, както и кънкобегачите Иван Скобрев и Артьом Кузнецов. В списъка са също бобслеистите Людмила Удобкина и Максим Белугин, скиорите Никита Крюков, Александър Безсмертних и Наталия Матвеева, както и хокеистките Татяна Бурина и Анна Щукина.

 

Решението за дисквалификацията е взето в резултат на работата на дисциплинарната комисия на МОК, председателствана от Денис Осуалд. На комисията беше поверено повторното разглеждане на допинг пробите от зимната Олимпиада в Сочи. Обект на разследване са 46 руски спортисти.

 

Очаква се всички проверки на атлетите, претендиращи да участват на игрите в Пьончанг, да бъдат завършени в скоро време. Припомняме, на 5 декември МОК отстрани отбора на Русия от участие в предстоящите олимпийски игри. В Пьончанг ще могат да участват под неутрален флаг само тези руски спортисти, които се доказано чисти от употреба на забранени вещества.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама