НОВИНИ


Техническият учебен център на ЧЕЗ отвори врати за ученици

0 4229 29.12.2017
Техническият учебен център на ЧЕЗ отвори врати за ученици

ЧЕЗ Разпределение България отвори вратите на новия модерен Технически учебен център за посещение на ученици от две професионални гимназии от София и Плевен. Компанията посрещна паралелките с дуална форма на обучение от 8-ми и 10-клас, специалност „Електрообзавеждане на производството“, професия „Електротехник“.


Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение беше изграден през 2017 г. и се състои от специално оборудвани учебни зали и полигон - умален макет на електроразпределителната мрежа с пълна симулация на всички съоръжения – стълбове, електропроводи, електромерни табла и др. Участниците в срещата, която се състоя преди Коледа, имаха възможност да разгледат всички съоръжения и да се запознаят детайлно с електроразпределителната мрежа.

 

„Стараем се да предизвикаме интерес към професията на електротехника у младите хора, да създадем възможности за професионално насочване и да покажем на учениците, че секторът се нуждае от специалисти“, каза Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията е в готовност за сътрудничество с всички професионални учебни заведения, които имат интерес за посещения или провеждане на обучения в Техническия учебен център.

 

По време на посещението на учениците в центъра, на гости бяха поканени и учители и директори на професионални гимназии от София, с които ЧЕЗ има дългогодишно партньорство – ПГТЕ „Х.Форд“, ПГМЕ „Н.Й.Вапцаров“ и ПГТ „Макгахан“. Сред гостите бе и екипът на проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане на принципите в дуалното обучение в българското образование“ – ДОМИНО. В началото на следващата година ЧЕЗ Разпределение ще организира и посещение на учебния център за всички партньори по проекта.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама