НОВИНИ


Президентът: Новата година ще е изпитание за демокрацията

6 4924 01.01.2018
Президентът: Новата година ще е изпитание за демокрацията
Румен Радев БГНЕС

Изминалата година донесе надежди, но не и прелом. Истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Това заяви в първото си новогодишно слово президентът Румен Радев.


Той подчерта, че „Новата година ще е изпитание за българската демокрация” и беше категоричен, че успехът идва при тези, които не жалят сили цяла година: „Всеки от нас свързва смяната на годините с добри намерения, надежди и заричания; те често угасват още през януари.”

 

„Нека през 2018 г. бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото и към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да надмогнем безверието и да сбъднем огромния потенциал на нашия народ”, призова Радев.

"В навечерието на новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но за да бъде годината щедра към някого, собствените му усилия невинаги са достатъчни. Трябва някой друг да му посвети внимание, време и разбиране. Затова първата ми мисъл е за онези, които преживяват труден период от живота си – обезверените, болните, самотните. За тези, чиито близки са далеч зад граница и за хилядите бедни българи, които днес се борят за оцеляване. Всяка стъпка към тях възвръща част от достойнството ни като общество”, каза още държавният глава.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама