НОВИНИ


Любимата на българите SkyEurope отменя всички полети

0 4791 01.09.2009
Любимата на българите SkyEurope отменя всички полети

С нея за "нищо пари" българите години наред летяха до Виена и Братислава и правеха пазарни уикенди.



Нискотарифната словашка авиокомпания SkyEurope от днес официално отменя всичките си полети, поради финансова невъзможност да ги изпълнява. Прекратена е и продажбата на билети. От компанията съветват клиентите, резервирали билети чрез кредитна карта, да се обърнат към банката си за връщане на сумата. Ако билетите са закупени с пари в брой или чрез банков трансфер, възстановяването на сумата може и да не бъде възможно, допълват от SkyEurope, които независимо от проблемите, които имаха през последните месеци, не преустановиха продажбата на билети и рекламата до последния момент.

Вчера SkyEurope е прекратила всички полети и от Братислава, след като заради дългове летището във Виена забрани на самолети на словашките авиолинии да излитат от летище Schwechat. Тогава всички полети от и до столицата на Австрия бяха преместени на летището в словашката столица Братислава, която е на 50-тина км от Виена. За клиентите беше осигурен безплатен автобусен транспорт от летище до летище, както беше в началото, когато компанията стартира.

Чешките авиолинии ČSA предоставят помощ на клиентите на SkyEurope, които вече имат закупени самолетни билети. Ако доплатят 50 евро, ще могат да пътуват до най-близката до своята дестинация. Специалното предложение от чешките авиолинии е в сила от вчера и важи за билети, закупени до 31 август 2009.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама