НОВИНИ


Бивш шеф в МВР: Защо МВР не прилага наученото за овладяване на кризи?

3 4733 05.01.2018
Бивш шеф в МВР: Защо МВР не прилага наученото за овладяване на кризи?

Защо МВР не прилага наученото за овладяване на кризи? Този въпрос отправи Юлий Георгиев, дългогодишен висш служител на МВР, сега пенсионер, по повод на касапницата в Нови Искър и действията на служителите на вътрешното ведомство, чрез своята страница в социалната мрежа Фейсбук.


"През 1993 г. една група висши служители на МВР бяхме на 10-дневен курс в САЩ където ни обучаваха да управляваме кризи. Там тренирахме как да се работи с медиите при терористичен акт, заложническа криза и др.

Това, което ни повтаряха непрекъснато, беше на журналистите да се подава на порции обща, дозирана, добре обмислена, лаконична информация, вдъхваща спокойствие и умерен оптимизъм в крайния резултат", коментира експертът.

"Представителите на медиите да се държат извън зоната за сигурност и по никакъв начин да не се позволява намесата им в непосредствените оперативни действия.

 По-късно тези професионални курсове - спец, полицейски и други станаха обичайна практика. Част от оперативния и ръководен състав на полицията мина и сега преминава през тях. Създадоха се специализирани пресцентрове, звена от говорители, назначени бяха служители за връзки с обществеността към дирекциите на полицейските управления. Затова ми е чудно защо наученото не се прилага на практика, вижда се и сега в Нови Искър", недоумява той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама