НОВИНИ


Ясен и тих ден с максимални температури до 15 градуса

0 3392 07.01.2018
Ясен и тих ден с максимални температури до 15 градуса
БГНЕС

В страната ще бъде предимно слънчево, но на места в низините до обяд все още ще е мъгливо. Вятърът ще е съвсем слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, по-ниски в районите с трайна мъгла, в София – около 11°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).


Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е над средното за месеца.

Над Черноморието също ще е предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб южен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са между 10° и 13°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

През следващата седмица температурите ще се понижат. В понеделник времето ще е сравнително топло, предимно слънчево и почти тихо. В низините и котловините на места ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, там ще остава и по-студено. По-късно през деня ще започне увеличение на високата и средна облачност. Във вторник и сряда от североизток ще прониква студен въздух, температурите ще се понижават бавно. Ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама