НОВИНИ


БСП внася вота без ДПС

3 3956 11.01.2018
БСП внася вота без ДПС

„Бойко Борисов е помоли Доган за помощ и я е получил, но вот на недоверие ще има”, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента . Така на практика социалистите остават сами, а „вечният” балансьор на всяко следващо управление у нас ДПС клекна на Борисов.


В своя позиция Нинова очерта три извода от обръщението на почетния председател на ДПС, направено наскоро, предаде Фокус. По думите ѝ премиерът се е притеснил от напрежението в страната, вота на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помолил Ахмед Доган за помощ. „И я получи. Доган подкрепя Борисов“, посочи Нинова.

 

„За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: „махни ги и ние ще те подкрепим”. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите“, отчете още тя.

 

„Всички да пазим стабилността”, но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ.

Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство“, коментира още лидерът на БСП, като подчерта, че от партията не са съгласни с това и искат промяна на модела на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството. „Вот на недоверие ще има. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива. Хората да избират. Техният глас ще реши”, каза още Корнелия Нинова.

"Ще подкрепим вота, ще гласуваме "против" правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи". Това обяви часове по-късно зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод заявката на ПГ на "БСП за България", че ще внесе вот на недоверие без ДПС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама