МИСТЕРИИ


Световноизвестният Мичио Каку прогнозира пътувания до Марс и роботи-доктори

1 5088 11.01.2018
Световноизвестният Мичио Каку прогнозира пътувания до Марс и роботи-доктори
Мичио Каку

След 50 или 100 години ще летим до Марс, ще използваме енергия от центъра на Земята, ще ни лекуват роботи и ще разберем тайната на живота. Всичко това звучи невероятно, но е напълно възможно бъдеще за нашите деца и внуци.


Световноизвестният учен, футуролог и автор на бестселъри като “Физика на бъдещето” и “Физика на невъзможното” д-р Мичио Каку прави прогнози за бъдещето. Кога ще можем да управляваме машини с мисълта си или да изпращаме нашето съзнание в Космоса да изследва други светове – това са само някои от въпросите, които изследва бележитият физик.

Вижте някои от неговите прогнози: Според д-р Мичио Каку ще се продават различни части за човешкия организъм. Биотехнологичните постижения на човечеството дори и днес позволяват в лабораторни условия да се създават нови хрущяли, носове, уши, кръвоносни съдове, сърдечни клапи и др. В бъдеще ще се създадат условия, при които с помощта на подходящ катализатор, стволови клетки от ДНК на пациенти ще започват да растат бързо и да се размножават. Учените вече са имплантирали в мозъка на парализиран човек специални чипове, с които той може да използва компютър, да играе видео игри и да използва уеб браузъри.

Правят се и успешни опити за създаването на роботи, които се контролират от пациентите със силата на мисълта. Д-р Мичио Каку вярва, че до 2030 г. ще има и нов тип контактни лещи, които ще могат да се включват онлайн. Над прототипа на подобно устройство вече работи професор Бабак Парвиз от Университета във Вашингтон.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама