АРТ ДЖУНГЛА


ГДБОП спря незаконно разпространение на новия роман на Дан Браун

0 6451 18.01.2018
ГДБОП спря незаконно разпространение на новия роман на Дан Браун

Служители от сектор „Киберпрестъпност“ при ГДБОП свалиха от интернет роман на Дан Браун, разпространяван незаконно, съобщиха от МВР. Това е станало след сигнал на български издател за нарушаване на авторските му права чрез незаконно разпространение на книгата на Дан Браун „Произход“ посредством социалната мрежа „Фейсбук“.


В хода на проверката е установено е, че незаконното споделяне на романа е стартирало само няколко дни след издаването му в България.  Част от потребителите са разпространили книгата срещу доказателство за участие в дарителски кампании.

В резултат на проведените действия от служители на ГДБОП споделянето е преустановено и нарушаването на правата на правоносителя е прекратено.

Материалите по случая са изпратени на Министерство на културата за предприемане на административни мерки срещу лицата.

"Произход" ("Origin") е най-новият роман на Дан Браун. Той излезе на англоезичния пазар през октомври м. г. и беше един от акцентите на Франкфуртския панаир на книгата. Българското му издание се появи на пазара месец по-късно и вече потвърждава световната тенденция, като се превръща в поредния бестселър на Браун.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама