НОВИНИ


Спаска Митрова остава в затвора

3 4964 04.09.2009
Спаска Митрова остава в затвора

Президентът на Македония Георге Иванов е отказал да помилва Спаска Митрова. В писмо до нейната майка той бяснява, че не може да изпълни искането й да бъде онивинена жителката на Гевгелия, с българския паспорт, без случая да мине през компетентните институции. Това пише днес македонският "Утрински весник".



Президентът е насочил Митрова да поиска помилване по редовната процедура – през съда и затвора "Идризово", където лежи дъщеря й, се казва още в писмото според изданието.

Спаска Митрова, която смята, че е жертва на натиск заради българския си паспорт и участието си в сдружението на българите в Македония "Радко", излежава присъда, защото ограничила бившия си съпруг от контакти с дъщеря им, припомня изданието. Нейното искане за помилване все още не е разгледано от надлежните органи и не е ясно кога ще стигне до кабинета на Иванов.

Всекидневникът отбелязва, че писмото на президента е отговор на писмено искане, отправено от майката на Спаска Митрова, която поискала дъщеря й да получи амнистия по член от закона за помилването, според който президентът може да помилва по изключение, без да се минава по каналната процедура.

Майката на Спаска Митрова вече е внесла молба за помилването на дъщеря й в съда в Гевгелия, която следва да бъде изпратена в правосъдното министерство, след това в Комисията по помилванията и до кабинета на президента, пише вестникът.

Случаят със Спаска Митрова предизвика голям обществен интерес, след като се засили дипломатическият натиск от страна на т България за освобождаване на българската гражданка, която наскоро се спомена като един от основателите на сдружението "Ратко".

Развързката на целия случай младата майка очаква в затвора "Идризово", където бе насилствено отведена на 29 юли за излежаване на присъда заради възпрепятстване на осъществяването на родителските права на бащата на дъщеря й.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама