НОВИНИ


Арестуваха двама българи за измами с лични данни

1 5422 04.09.2009
Арестуваха двама българи за измами с лични данни

Двама българи са били задържани в Нова Зеландия за злоупотерби с лични данни, предаде NZPA.



Нашенците, които са били в Нова Зеландия около 3 седмици, са заподозряни в събирането на лични данни от банкомати, които са изпращали в чужбина за направата на фалшиви кредитни карти. Те са действали в Кентърбъри и Нелсън, но са били арестувани в Нелсън.

Днес българите бяха изправени пред съда. Те ще останат зад решетките до началото на процеса в понеделник. Детективите от Кентърбъри и Нелсън вече работят със засегнатите банки, които са взели мерки да защитят клиентите си, като са отказали картите им. Със законните собственици ще бъде установен контакт и те ще получат нови карти.

Електронната лаборатория на новозеландската полиция се нуждае от известно време, за да разгледа предметите, намерени в колата и мотела на българите, както и да установи дали е събрана лична информация и ако да – в каква степен са нанесените щети.

Кражбата на лични данни, предназначена за изготвяне на фалшиви кредитни карти, е сериозно престъпление, тъй като нанася сериозни щети на собствениците на сметки. На българите вероятно ще бъдат предявени още обвинения, когато се изправят пред съда.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама