НОВИНИ


Спецсъда с втори опит по делото КТБ

2 3893 23.01.2018
Спецсъда с втори опит по делото КТБ

Специализирания съд ще направи втори опит за старт по делото КТБ. На 13 декември бе направен първия такъв, но се оказа, че мажоритарният собственик на банката Цветан Василев е бил нередовно призован.


Обвинителният акт по делото във всичките му копия е над 210 000 страници. Обвинения са повдигнати на 18 души. Мажоритарният собственик Цветан Василев е обвинен за 76 деяния, като освен за организирана престъпна група, той отива на съд и за длъжностно присвояване в особено големи размери.

 

На предишното заседание Константин Симеонов, адвокатът на Василев, посочи, „инициаторът на този процес не е разпитан“. „Има едно лице с три имена и адрес, което е пуснало сигнал на 27 март 2014 г. и същия ден е образувано досъдебното производство (...) Този човек нито е потърсен, нито е разпитан“.

 

"Не мога да се оценявам като най-високопоставения по делото „КТБ”. Прокуратурата са изобретатели във всяко отношение, включително по отношение на двигатели с вътрешно горене". Това заяви бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев по време на мегаделотоБ. Думите му дойдоха във връзка с това, че прокуратурата сравни делото с „кацане на Луната”. Попитан дали е чувал някога банкери да бъдат подсъдими за организирана престъпна група или да са правили такава, той отговори: „Не съм чувал, не знам”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама