НОВИНИ


Доц. Румяна Коларова: БСП евтино употреби вота

1 4035 23.01.2018
Доц. Румяна Коларова: БСП евтино употреби вота

БСП евтино употреби важната тема за корупцията и силния инструмент за вот на недоверие. Това каза за Радио „Фокус“ политологът доц. Румяна Коларова по повод днешните дебати около внесения вот срещу кабинета Борисов 3.


По думите й темата корупция е първоначално обречена, тъй като към нея се подхожда не с цел търсене на консенсус, а с цел политическо противопоставяне.

Моментът за внасяне на вота на фона на европредседателството също не е случаен, няма обаче това да повлияе на имиджа на страната ни, добави тя.

„Корупцията е една от онези теми, по които трябва да  се води политически дебат, а той трябва да се характеризира с две неща. Постигане на консенсус, не двупартиен, а между всички парламентарно представени партии за това как трябва България да  направи онези решителни стъпки за борба с корупцията, които да доведат до истински институционални промени. Второ, темата за корупцията трябва да бъде разглеждана не на фона на други теми и събития, които могат да я захлупят или които са били повод за иницииране вота на недоверие“, обясни тя.

Доц. Румяна Коларова коментира още, че вотът на недоверие щеше да има много по-голям успех, ако беше проведен в края на миналата година. Политологът прогнозира, че дебатът по темата корупция ще бъде изместен от много други важни теми, ангажиращи общественото внимание.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама