НОВИНИ


Адв. Екимджиев: Църквата се държи като архаична секта

7 4243 24.01.2018
Адв. Екимджиев: Църквата се държи като архаична секта

Така известният правозащитник адвокат Михаил Екимджиев коментира становището на Светия синод, който преди ден излезе с апел да се молим срещу приемането на Истанбулската конвенция пред Фокус в Пловдив.


„Вижте какво правят Протестантската или Католическата църква. Вижте техните мисии за подпомагане на бедните, за приобщаване на хората към християнските ценности. Какво от това прави Българската православна църква, освен от време на време да излиза с някоя неадекватна позиция за гей парадите, срещу Мадона, срещу някои естрадни изпълнители и т.н.

Това е нелепо. Най-вероятно и там не знаят за какво става въпрос или просто, понеже е по-трудно, нямат куража по по-трудния начин да оправдаят загубата на институционално доверие. Както държавните и светски институции, така и Българска православна църква губи доверието на хората“, коментира Екимджиев.

Според него Църквата не е тази институция, която трябва да бди за моралните ценности, а се е превърнала в секта, която се занимава най-вече със собствените си проблеми.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама