НОВИНИ


Само във Фрог: Вратичка в закона позволява на чужденци да се въоръжават до зъби у нас

1 4779 29.01.2018
Само във Фрог: Вратичка в закона позволява на чужденци да се въоръжават до зъби у нас

Чужди граждани, основно от Близкия Изток и Западна Европа са намерили вратичка в закона, която им позволява да се въоръжават до зъби у нас. Това разкриха пред Фрог нюз източници от МВР.


Оказва се, че можеш лесно да се сдобиеш в автомат, стига да си член на клуб по спортна стрелба. Някои от любителите на огнестрелното оръжие дори си регистрирали свои клубове и се записали в тях като член. Така безпрепятствено се сдобили с правото да си купят каквито си искат пушкала. Оказва се, че няма отчетност къде стрелят тези хора и по колко патрона. „Може да отчетат 3000 патрона, но в действителност да са много по-малко”, обясни експерт.

В същото време служители на КОС по различен начин прилагат изискването от 2012 година, според което за да имаш оръжие трябва да си завършил основно образование. В някои градове контролните органи от МВР еднолично преценяват, че тези, които са в заварено положение няма нужда да ги закачат. Така стотици необразовани хора продължават да ходят въоръжени, въпреки, че законът им го забранява.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама